WAARHEEN OP EINDEXAMENREIS? LLORET DE MAR IS DE POPULAIRSTE BESTEMMING TIJDENS DE SPRINGBREAK PERIODE
23 januari 2023 

WAARHEEN OP EINDEXAMENREIS? LLORET DE MAR IS DE POPULAIRSTE BESTEMMING TIJDENS DE SPRINGBREAK PERIODE


Dit wordt misschien wel de beste jongerenvakantie die je ooit gaat meemaken! En eerlijk is eerlijk, je hebt er ook keihard voor gewerkt tijdens je studie en nu wordt het tijd om alle stress van de examens er af te feesten in het nachtleven van een populaire jongerenbestemming in het binnen- of buitenland. Maar welke gaat het worden? Wat zijn de bestemmingen voor een examenreis? Is een examenreis naar het buitenland goedkoop? Hoe duur is een gemiddelde examenreis? Hoeveel geld heb je nodig voor je examenreis? Wij helpen je graag verder met het maken van de juiste keus en gaan hierbij in op de populairste eindexamenbestemming voor Nederlandse jongeren: Lloret de Mar.

Wat is een eindexamenreis?

Een examenreis is een soort van afsluiting van jouw middelbare schooltijd. Nadat je 4 tot 6 jaar (mavo, havo, vwo) lang op school hebt gezeten sluit je deze geweldige periode af met je eindexamens. Tussen je laatste eindexamen en de uitslag van je examens zit gemiddeld 2 weken. Tijdens deze periode kiezen scholieren er vaak voor om hun middelbare schooltijd af te sluiten met een geweldige vakantie. Dit doen ze dan vaak met klasgenoten of met hun eigen vriendengroep. Vaak staat de eindexamenvakantie er ook om bekend dat je even alle examenstress er af gaat feesten in het nachtleven van een populaire jongerenbestemming waar je veel discotheken en clubs hebt. Al meer dan 50 jaar is Lloret de Mar hiervoor de populairste bestemming en komen er voor de eindexamenuitslagen duizenden Nederlandse eindexamenkandidaten om los te gaan in de party hoofdstad van Europa.

Welke bestemmingen zijn er voor je eindexamen reis?

Waar kun je heengaan op eindexamenreis? Wat zijn de populaire bestemmingen voor Nederlandse eindexamenkandidaten?

Zoals we al eerder aangaven in dit blog is Lloret de Mar al jarenlang de absolute nummer 1 als bestemming voor eindexamenreizen. Dit komt voornamelijk omdat Lloret de Mar het grootste aanbod aan discotheken en kroegen heeft. Daarnaast is Lloret erg veilig, kun je er alles op loopafstand doen en kun je er voordelig naartoe vliegen met meerdere luchthavens in de buurt een een korte reistijd van slechts 2 uur vliegen.

Hier volgt een overzicht van andere bestemmingen waar je heen kunt gaan om je examenstress er af te feesten:

  • Chersonissos op het Griekse eiland Kreta. Losgaan op Starbeach en langs de boulevard met kleine clubs en kroegen. Goed nachtleven en voornamelijk Nederlandse jongeren.
  • Albufeira in Portugal. Naast Lloret de Mar en Chersonissos ook een populaire badplaats met een paar grote discotheken en Nederlandse kroegen.
  • El Arenal op Mallorca. Altijd de lekkere Spaanse zon en ook een gezellig aanbod van clubs en kroegen.


Wat kost een eindexamenreis?

Is een eindexamenreis duur of juist goedkoop? Een eindexamenreis is goedkoop en daarnaast kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Hoeveel geld heb je nodig voor een eindexamenreis? Dat hangt echt van je eigen budget en plannen af. En hoe duur is een week Lloret de Mar nou eigenlijk tijdens de eindexamenperiode? Wij helpen je hieronder verder!

Is een eindexamenreis goedkoop?

De eindexamenperiode valt nooit in het hoogseizoen, maar meestal rond eind mei of begin juni. Dit betekent dat de prijzen voor vliegtickets over het algemeen een stuk goedkoper zijn dan tijdens de maanden juli en augustus. En dit terwijl het in Lloret de Mar tijdens de eindexamenperiode minstens net zo gezellig is. Dit betekent dus dat jij jouw jongerenvakantie goedkoper kan boeken en voor minder geld maximaal kunt genieten in het nachtleven van Lloret de Mar.

Wij raden iedereen aan om jouw vakantie naar Lloret de Mar zelf te boeken, omdat je meestal al snel tientallen euro's bespaart. Goedkope vliegmaatschappijen als Vueling, Transavia en Ryanair vliegen allemaal richting Lloret de Mar (luchthavens Barcelona El Prat of Girona Airport) en via bijvoorbeeld Booking.com kun je voor weinig geld een appartement of hotel boeken. Ook is er een groot aanbod van villa's in Lloret de Mar waar je tijdens de eindexamenperiode voor weinig geld per persoon een luxe verblijf kunt regelen. Hoe chill is dat?

Hoeveel geld ben je ongeveer kwijt voor je eindexamenreis naar Lloret de Mar?

Lloret de Mar is de dichtstbijzijnde jongerenbestemming met een uitgebreid nachtleven en volop discotheken en kroegen. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, maar hier hebben wij een voorbeeld gemaakt van wat je ongeveer kwijt zult zijn tijdens jouw eindexamenreis naar Lloret de Mar.

  • Retourvlucht ongeveer 150 euro per persoon. Wanneer je goed onderzoek doet onder de verschillende vliegmaatschappijen en de verschillende luchthavens kun je zelfs nog goedkoper uit zijn!
  • Accommodatie voor ongeveer 200 euro per persoon voor 7 nachten. Verblijven in een hotel, appartement of villa in Lloret de Mar kan heel goedkoop zijn, zeker tijdens de eindexamenperiode.
  • Boodschappen zijn in Lloret de Mar goedkoper dan je gewend bent vanuit Nederland. Zorg er wel voor dat je boodschappen doet bij de supermarkt waar ook de lokale mensen hun boodschappen doen en niet bij de toeristische winkels. Dan spaar je al snel tientallen euro's uit tijdens je vakantie!
  • Restaurants zijn in Lloret de Mar heel goedkoop en tijdens jouw eindexamenreis kun je makkelijk voor ongeveer 15 euro per persoon heerlijk uit eten met jouw vriendengroep. Ook dit is weer goedkoper dan in Nederland.
  • Het nachtleven in Lloret de Mar is vergeleken met andere jongerenbestemmingen goedkoop. In discotheken betaal je maximaal 15 euro entree en drankprijzen variëren van 2 euro tot 8 euro voor een (mix)drankje. Vooral tijdens het nachtleven wil je jezelf vaak in de watten leggen en zorgen dat je maximaal kunt genieten van de feesten die aangeboden worden. Dit is ook de reden waarom je hebt besloten om op eindexamenreis te gaan, toch? Volledig verzorgde feesten voor Nederlandse eindexamenkandidaten kun je boeken via Summer Rockz. Zij organiseren al jarenlang de populairste feesten voor eindexamenreizen. Een overzicht van deze feesten vind je hier.
Reactie plaatsen