Wat zijn de beste restaurants in Lloret de Mar? Top 7 restaurants van Sarah
03 april 2023 

Wat zijn de beste restaurants in Lloret de Mar? Top 7 restaurants van Sarah

De top 7 beste en niet dure restaurants in Lloret de Mar!

De zomer van 2023 wordt mijn derde seizoen als promotor bij Summer Rockz in Lloret de Mar. De afgelopen 2 zomerseizoenen heb ik veel restaurants van binnen gezien en in die tijd heb ik ook mijn voorkeuren opgebouwd. Om jullie voor aankomende zomer te helpen heb ik een top 7 opgesteld met een mix van praktisch eten, heerlijk uitzicht en gewoon lekker tafelen. Zelf hou ik van vlees, tapas en vooral een gezellige avond wijn drinken in een knus restaurant. Hopelijk inspireer ik jullie met deze lijst. 

1. Italiaans restaurant Via Amalfi Lloret de Mar

Via Amalfi is in 2022 geopend en heeft direct mijn hart gestolen. Authentieke Italiaanse pasta, visgerechten en een heerlijke dessert kaart. Vlakbij de zee en met de Italiaanse gastvrijheid zoals je die kent uit het echte Italië. Afgelopen zomer was ik hier wekelijks te vinden op mijn vrije avond. Helaas vind je in veel restaurants in Lloret de Mar het typische toeristenvoer. Gelukkig is dit een van de parels die ik je echt zou willen aanraden om te bezoeken. Niet voor niks staan zij nummer 1 op Tripadvisor. Van tevoren reserveren raad ik aan, zeker tijdens het hoogseizoen! Mijn favoriete gerecht is pasta met mosselen :) Note: Restaurant Via Amalfi in Lloret de mar heeft ook vegetarische en veganistische opties op de menukaart!

2. Tapas restaurant Vela Mar Lloret de Mar

Restaurant Vela Mar vind je aan het einde van het strand. Met een heerlijk zonnig terras, relaxbanken en een lekkere wijnkaart is dit een van mijn favoriete locaties om tapas te eten. Calamari staat bij ons standaard op de rekening, net als Burrata. Na een dag luieren op het strand kun je hier je stranddag nog even verlengen in de zon. Regelmatig wordt hier ook live muziek gespeeld. Niet typisch toeristisch, maar ook onder de locals. 

3. Steakhouse La Brava Lloret de Mar

Recent geopend en nu al een blikvanger in de winkelstraat van Lloret de Mar. Dit steakhouse heeft een moderne inrichting en een goede sfeer. De open keuken zorgt ervoor dat je direct honger krijgt. Hier vind je het lekkerste vlees van Lloret de Mar. De ligging in de winkelstraat zorgt ervoor dat je altijd gezelligheid hebt. Chateaubriand kun je delen met zijn tweeën. En vergeet vooral de dessert kaart niet en hou daar wat ruimte voor vrij! 

4. Mexicaans restaurant Panxos Lloret de Mar

Typisch Mexicaans restaurant midden in het hart van Lloret de Mar. Restaurant heeft voornamelijk een binnen gedeelte. Qua sfeer misschien niet de beste locatie, het eten is er wel heel goed. Ik ga altijd voor de nacho's. Ieder seizoen vind je mij hier altijd een paar keer. Panxos is niet duur en hier kun je een goede bodem leggen voordat je het nachtleven onveilig gaat maken.

5. Wok Show Lloret de Mar

Tijdens het hoogseizoen werken wij veel en dan heb je vaak niet de tijd om uitgebreid uiteten te gaan, terwijl je wel graag gezond wilt eten. Wok Show is op die dagen voor mij de perfecte uitkomst. Regelmatig bestel ik hier een Pokebowl to go en daarna ben ik weer helemaal ready to go. Omdat er vooral in Lloret veel fastfood en toeristen eten wordt aangeboden, is dit mogelijk ideaal voor jou.

6. Bake and Shake Lloret de Mar

Aan het strand vind je Bake and Shake. Een toplocatie om je lichaam een boost te geven met een gezonde smoothie, salade of shake. Makkelijk en snel te bestellen met vriendelijk personeel. Zelf bestel ik hier vaak een panini mozzarella of de zalmsalade als lunch. 

7. Ferretti Lloret de Mar 

Ferretti is de ideale plek voor zowel ochtend, middag, avond en nacht. In de ochtend scoor je hier een heerlijke panini. Voor de lunch kun je terecht voor een pasta, pizzapunt of zelf samen te stellen salade uit de saladebar. En tijdens het stappen kun je hier terecht voor een heerlijk pizzapunt uit de vitrine. Midden op de strip tussen de clubs.

Is eten in Lloret de Mar duur?

Het antwoord is nee. Restaurants in Lloret de Mar zijn niet duur. Er is daarnaast zoveel keus dat je zelf kunt bepalen hoeveel geld je kwijt wilt zijn per avond. Je haalt al een fastfood pasta voor 5 euro, bij een basic restaurant kun je voor ongeveer 10 euro een hoofdgerecht op tafel hebben staan en voor de betere restaurants in Lloret ben je vaak niet meer dan 40 euro per persoon kwijt. Dit valt dus allemaal best mee. 

Mijn top 7 beste restaurants zijn ook niet allemaal de allerbeste restaurants voor heel veel geld, maar een mix van lekker tafelen, gezellige inrichting en natuurlijk ook lekker eten. In mijn dagelijkse werk als promotor maak ik ook vaak gebruik van een snelle hap. Daarom heb ik ervoor gekozen om deze goedkope opties ook in mijn top 7 van beste restaurants te verwerken. 

Reactie plaatsen