Wat moet ik allemaal weten voor het uitgaan in Lloret de Mar? Tips en advies van Floris over discotheken en clubs in Lloret de Mar
05 april 2023 

Wat moet ik allemaal weten voor het uitgaan in Lloret de Mar? Tips en advies van Floris over discotheken en clubs in Lloret de Mar

Uitgaan Lloret de Mar: Dit moet je weten over de discotheken en clubs!

Voordat je op vakantie gaat is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Ken je de hotspots? Weet je hoe je aan tickets komt voor de dikste feesten? Heb je kleding mee voor de dresscode? Waar scoor je de beste deals? Hoe beter jij voorbereid bent, hoe meer jij uit jouw vakantie kunt halen! Ik ben Floris en aankomende zomer ga ik voor mijn derde seizoen richting de Costa. Ik heb een aantal tips opgeschreven om jouw vakantie nog beter te maken :)

Uitgaan Lloret de Mar, wat is de beste voorbereiding?

Natuurlijk ben je benieuwd wat er allemaal te doen is in Lloret de Mar. Welke dag is er een goede line-up? Hoe kom je aan tickets voor een pool party? Hoe scoor ik de beste deals? 

Mijn tip aan jullie is om internet af te struinen om te kijken wat je allemaal wilt doen in Lloret de Mar. Schaf nog niets (online) van tevoren aan, omdat je eenmaal op locatie pas echt ziet wat er allemaal te doen is. Zo zou het natuurlijk zonde zijn als je net bus tickets hebt gekocht voor de stad Barcelona als op die dag net de dikste pool party van de week valt. Of dat je de Millennium Party mist omdat je een klein feestje geboekt hebt, terwijl alle Nederlandse jongeren de avond van hun vakantie beleven. 

Via Summer Rockz kun je je vrijblijvend inschrijven en wordt je voor je vakantie uitgebreid geïnformeerd en kun je via de promotors (zoals ik :P) laten informeren en de perfecte weekplanning laten maken. Bovendien krijg je bij inschrijving voorrang op de feesten (die altijd uitverkopen) Zo hoef je nog geen geld uit te geven voordat je naar Lloret afreist, maar hoef je ook niet met stress in het vliegtuig te zitten.


Uitgaan Lloret de Mar, hoe oud moet je zijn voor de clubs in Lloret?

16 jaar is de minimale leeftijd om binnen te komen in de discotheken en clubs van Lloret de Mar. Veel jongeren die naar Lloret afreizen zijn gemiddeld tussen de 16 en 22 jaar. Op die leeftijd kun je dus de perfecte jongerenvakantie hebben! Zelf ben ik nu 19 en ga voor mijn derde zomer en kan niet wachten tot het straks weer juli is.

Uitgaan Lloret de Mar, wat moet je echt gedaan hebben tijdens het stappen in Lloret?

Mijn ideale avond in Lloret de Mar begint met lang tafelen met mijn vrienden (lees: collega's Summer Rockz) en een goed glas wijn bij restaurant Via Amalfi

Ik hou er niet van om lang in de rij te staan of uiteindelijk discussies te hebben waar naartoe te gaan. Lloret is heel erg groot en daarom is het fijn om van tevoren tickets te hebben en een plan. 

Speciale avonden voor mij zijn de White Party in discotheek St. Trop en de Lloret Selected Party. De White Party vooral omdat er een goede sfeer hangt, de discotheek verschillende ruimtes heeft en dan vooral ook het dakterras waar je kunt chillen. Beneden op de dansvloer gaat het gegarandeerd los, deze club heeft iets magisch. Lloret Selected is intiem en met veel entertainment ook een bijzondere avond. 

Overdag mag je absoluut niet de Pool Party missen. Dit is echt een Spanje dingetje voor mij, iets wat je niet snel in Nederland zult ervaren. 

Uitgaan Lloret de Mar, is er een dresscode?

Nee, Lloret de Mar kent in principe geen dresscode en je wordt praktisch overal in toegelaten. Wel zijn er thema avonden, zoals de White Party waarbij iedereen uiteraard in het wit gekleed komt. Neem dus ook een witte outfit mee!

Daarnaast is het goed om ook een outfit mee te nemen die vies mag worden. Zo zijn er Schuimfeesten in discotheek St. Trop en worden er ook fluo party's georganiseerd. En dat zijn leuke evenementen!

Uitgaan Lloret de Mar, in welke clubs vind je de Nederlanders?

In de maanden en juli en augustus vind je ze bijna overal. Toch zijn er een aantal discotheken en feesten die populair zijn onder de Nederlanders. Dit zijn voornamelijk de feesten van Summer Rockz (Millennium, White Party etc.), discotheken met Nederlandse line-up zoals Tropics en Bumpers. En ook heb je Nederlandse feestcafés zoals Cartoon en The Box.

De feesten van Summer Rockz vinden iedere avond in één van de betere clubs van de stad plaats, zodat je meerdere discotheken in 1 week kan plannen. O.a. in de grootste club van Lloret (discotheek St. Trop), de club waar de film Costa! is opgenomen (Disco Privé) en het grootste evenement van de Costa Brava in discotheek Millennium.

Uitgaan Lloret de Mar, zijn de clubs duur in Lloret?

Uitgaan in Lloret de Mar is niet duur vergeleken met andere populaire jongerenbestemmingen zoals Chersonissos en Albufeira. Uiteraard kun je het zelf zo duur maken als je wilt. De goedkoopste optie is natuurlijk een fles drank halen in de supermarkt en deze leegdrinken op de hotelkamer, maar zeg nou eerlijk? Daarvoor zijn we niet in Lloret. Je gaat naar Spanje om jezelf een week in de watten te leggen en maximaal herinneringen scoren met jouw vriendengroep. Dan is het ook niet erg als je een beetje geld kwijt bent, toch? 

In de meeste discotheken proberen zij jou een weekkaart te verkopen, zodat je de hele week naar hun club toekomt. Zelf zou ik het fijner vinden om zoveel mogelijk te zien en op alle dikke feesten te staan.  Dan zou je bijvoorbeeld via een promotor van Summer Rockz een weekplanning kunnen maken, waarbij je geheel verzorgde avonden hebt in meerdere clubs in de stad.

Uitgaan Lloret de Mar, hoe laat beginnen de discotheken?

De feesten van Summer Rockz starten meestal rond 22 uur en zorgen ervoor dat je niet meer hoeft in te drinken. Dat doe je namelijk al met de hele club voor Nederlandse jongeren. Gezellig toch?! 

De overige clubs beginnen meestal rond middernacht langzaam vol te stromen en artiesten komen gemiddeld rond 2.30 uur optreden in de clubs van Lloret de Mar.

Reactie plaatsen