5 REDENEN WAAROM JE VOOR EEN ZUIP VAKANTIE NAAR LLORET DE MAR ZOU MOET KIEZEN
18 januari 2023 

5 REDENEN WAAROM JE VOOR EEN ZUIP VAKANTIE NAAR LLORET DE MAR ZOU MOET KIEZEN

Zuipvakantie in Nederland, Lloret de Mar, Albufeira of toch naar Griekenland (Chersonisos of Kos)?

De zomervakantie komt er weer aan en dat betekent voor veel vriendengroepen weer bij elkaar komen om de bestemming voor de zomervakantie uit te zoeken. Blijven we in Nederland en gaan we naar de bekende jongerenbestemmingen zoals camping Duin en Strand bij Renesse of pakken we de boot naar Terschelling voor een week camping Appelhof?

Steeds meer jongeren kiezen er direct voor om met het vliegtuig naar het buitenland te gaan. In het buitenland mag je vaak meer en de garantie op een heerlijke strandvakantie met veel zon speelt ook een belangrijke rol.

Al jarenlang is Lloret de Mar de populairste bestemming voor Nederlandse jongeren als het gaat om een echte feestvakantie, gevolgd door het Griekse Chersonisos (Kreta) en Albufeira. In alle drie deze badplaatsen ga je natuurlijk een geweldige tijd beleven, daarover bestaat geen twijfel. Toch zijn er daadwerkelijk een aantal belangrijke verschillen op te noemen waarom je zou moeten kiezen voor een feestvakantie (lees: zuipvakantie) naar Lloret de Mar.

Verschillen tussen Lloret de Mar, Albufeira en Chersonisos

Ondanks dat de badplaatsen Lloret de Mar, Albufeira en Chersonisos veel op elkaar lijken zijn er ook belangrijke en duidelijke verschillen op te noemen. Voorbeelden hiervan zijn de vliegtijden (Lloret de Mar 2 uur, Chersonisos 3,5 uur en Albufeira 3 uur). De taal is in Griekenland heel anders omdat zij niet het alfabet hanteren zoals wij die gewend zijn. Θα ήθελα να παραγγείλω 4 μπύρες betekent bijvoorbeeld "ik wil graag 4 bier bestellen" en dat is natuurlijk heel anders te begrijpen dan "4 cervezas por favor" in het Spaans. Ook is het aanbod van discotheken, kroegen en Nederlandse artiesten verschillend op iedere bestemming. Vooral in Lloret de Mar vindt je veel grote discotheken en ontelbaar veel kroegen. Uiteraard heeft wel elke bestemming zijn eigen Nederlandse snackbar ;).

In de het volgende hoofdstuk lichten wij jou 5 redenen toe waarom jij met jouw vriendengroep zou moeten kiezen voor Lloret de Mar als bestemming voor jouw zuipvakantie!

5 redenen om te kiezen voor Lloret de Mar als bestemming voor jouw zuipvakantie

Hieronder volgen 5 redenen waarom wij ervan uitgaan dat Lloret de Mar al jarenlang de populairste bestemming is voor Nederlandse jongeren om daar hun zuipvakantie te houden.

1. Het aanbod van grote discotheken, kroegen en Nederlandse feesten is in Lloret de Mar zo groot dat je in 1 zuipvakantie nog niet de hele stad kan hebben gezien.

Natuurlijk kun je in Chersonisos en Albufeira goed stappen en heb je er iedere zomer Nederlandse artiesten. In Cherso ga je waarschijnlijk iedere avond naar club Sensation en wissel je dit af met een feestje op Starbeach en de nieuwe techno club Club Air. In Albufeira is de kans heel groot dat wij je tegenkomen bij club Vida of club Heaven.

Maar waar kunnen wij je vinden in Lloret de Mar? Iedere avond lopen er duizenden jongeren over de strip op zoek naar de beste feestjes van de avond. Veel jongeren boeken van tevoren hun tickets zodat ze een duidelijk programma hebben en niet verdwaald rondlopen. Door het enorme aanbod aan club en discotheken in Lloret de Mar loop je de kans dat je naar binnen wordt gepraat door een van de vele proppers. Deze hebben vaak een goed aanbod waarmee je korting ontvangt.

Populaire grote clubs in Lloret de Mar zijn discotheek Alcatraz, Disco Tropics, Disco Prive (Magic Park), Discotheek St. Trop, Bumpers, Moef Gaga en Revolution. Nederlandse kroegen zijn onder andere de Cartoon, Boozers en The Box. Voor een zuipvakantie in Lloret de Mar heb je dus een flink aantal avonden nodig om alles te kunnen zien.

Tip: Veel Nederlandse jongeren boeken hun feesten via Summer Rockz. Dit zijn Nederlandse avonden steeds in een andere club, waardoor je steeds op de beste feestjes bent en ook nog een groot deel van de stad kunt zien!2. Pool Party, Bootfeesten en ontelbaar andere dagactiviteiten in Lloret de Mar tijdens jouw zuipvakantie

Voor de jongeren die tijdens hun zuipvakantie niet elke dag tot 6 uur in de discotheken en clubs te vinden zijn van Lloret de Mar, zijn er ontelbare leuke dagactiviteiten die jouw vakantie nog completer maken. Onder de Spaanse zon is het heerlijk vertoeven en met al die leuke dagactiviteiten heb je garantie op lekker weer. Heerlijk toch! Dit zijn de 10 leukste activiteiten die je overdag kunt doen met jouw vriendengroep tijdens jouw zuipvakantie in Lloret de Mar:

 1.  Pool Party, de ultieme vakantiebeleving met een cocktail in je hand losgaan bij het zwembad onder de Spaanse zon.
 2.  Boot Party, met een heerlijke tocht langs de kust van Lloret de Mar met onbeperkt eten en drinken aan boord en Nederlandse dj's die ervoor zorgen dat het losgaat. Dit wil je!
 3.  Schuimparty, de clubs in Lloret zijn niet alleen in de nacht open maar bieden jou ook overdag een schuimparty. Losgaan in je bikini op de populairste Nederlandse nummers terwijl de dansvloer zich vult met schuim.
 4.  Bezoek de mooiste stranden rondom Lloret de Mar. Zo heb je bijvoorbeeld Santa Cristina met een heerlijk strand in een mooie baai.
 5.  Bezoek Barcelona, de wereldstad die in de zomer nooit slaapt. Lekker slenteren over de Rambla en genieten van de highlights van de stad.
 6.  Jetskiën, een van de vele opties aan het commerciële strand van Lloret de Mar. Daarnaast heb je ook de banaan en de flyfish.
 7.  Waterworld, een dag genieten van het grootste waterpark van de Costa Brava met ontelbaar aantal glijbanen.
 8.  Huur een scooter en rijd door de mooie omgeving van Lloret de Mar.
 9.  Huur een boot in Blanes met jouw vriendengroep en vaar zo langzaam richting Lloret de Mar.
 10.  Bungeejumpen, de ultieme kick. De adrenaline giert door je lijf en dit geeft je echt een verhaal om thuis te vertellen. Gratis bus vanaf het busstation.

3. De feesten van Summer Rockz zorgen ervoor dat vriendengroepen jaarlijks terugkeren voor hun zuipvakantie in Lloret de Mar

Summer Rockz organiseert al jarenlang de populairste feesten van Lloret de Mar en 95% van alle Nederlandse jongeren feesten met hen mee. Tickets voor de feesten gaan exclusief via de promotors die door de stad lopen. Wel kun je je van tevoren inschrijven om zeker te zijn van tickets en voorrang te krijgen op de dikste feesten tijdens jouw zuipvakantie. Hier een overzicht van de feesten van Summer Rockz

 1.  De legendarische Millennium Party, al jarenlang het grootste feest van Lloret
 2.  De heetste Pool Party van de stad, met alleen maar Nederlandse jongeren
 3.  De white party in discotheek St. Trop, populaire discotheek met 3 verdiepingen in hartje centrum
 4.  De exclusieve Lloret Selected Party, het flessen feest in de oudste gevangenis van de stad
 5.  Boot feesten langs de heerlijke kust van de Costa Brava net 3 uur lang onbeperkt eten en drinken, Nederlandse dj's aan boord en entertainment
 6.  Schuimparty's in de dikste club van Lloret de Mar
 7.  Grote artiesten zoals Ronnie Flex, Radical Redemption en nog veel meer
 8.  After Sunset Party in Barcelona in één van de beroemdste clubs van wereldstad Barcelona

4. Lloret de Mar is makkelijk bereikbaar en heeft een geweldige omgeving (wereldstad Barcelona en mooie stranden)

Met 2 vliegvelden (Barcelona El Prat en Girona airport) om de hoek en slechts 2 uur vliegen maakt het heel makkelijk en relatief goedkoop op naar Lloret de Mar te komen. Er zijn directe verbindingen vanuit Eindhoven, Rotterdam, Dusseldorf, Brussel en Amsterdam. Er gaan goedkope maatschappijen als Ryanair, Transavia en Vueling.

Naast Lloret de Mar is de omgeving geweldig en kun je elke dag uitstapjes maken tijdens jouw zuipvakantie in Lloret de Mar:

 1.  Er zijn tientallen mooie stranden rondom Lloret de Mar in iconische baaien. Elke dag zou je een ander strand kunnen uitzoeken.
 2. Bezoek wereldstad Barcelona, bezoek het Camp Nou stadion en loop over de Rambla.
 3. Botanische Tuinen, op slechts 5 minuten rijden van Lloret de Mar.

5. Lloret de Mar is heel compact en je kunt alles kruipend doen tijdens jouw zuipvakantie

Alles in Lloret de Mar is op loopafstand. Alle clubs vindt je rondom de strip, de grootste party Street van Lloret. Wanneer je deze uitloopt kom je uit op het hoofdstrand van Lloret de Mar en daarom heen liggen alle hotels en appartementen. Dit is ideaal in heel veel verschillende situaties:

 1.  Tijdens het stappen hoef je niet samen tegelijk naar huis wanneer iemand er geen zin meer in heeft. Een taxi is niet nodig, te voet vind jij je hotel terug.
 2.  In het hoogseizoen is het in veel badplaatsen vaak moeilijk om een taxi te krijgen. Voor jou geen probleem, jij loopt van het strand naar de club en zo je bed in.
 3.  Wanneer je ontzettend brak bent van een avond stappen heb je helemaal geen zin om grote afstanden af te leggen. Het liefst plof je gelijk op een strandbed en wacht je tot je vrienden je wakker maken voor de volgende drankjes.
Reactie plaatsen