WAT IS DE POPULAIRSTE FEEST BESTEMMING VOOR JONGEREN VAKANTIES?
10 januari 2022 

WAT IS DE POPULAIRSTE FEEST BESTEMMING VOOR JONGEREN VAKANTIES?


LLORET DE MAR IS AL JAREN DE NUMMER 1 FEESTBESTEMMING ONDER NEDERLANDSE JONGEREN!

Waarschijnlijk zijn je ouders en misschien je opa en oma er ook al wel geweest. Lloret de Mar heeft al generaties lang de reputatie van de feestbestemming voor groepen jongeren die tijdens de zomervakantie de clubs op stelten zetten. Al meer dan 50 jaar lang is het voormalige vissersdorp omgebouwd tot het Las Vegas van Europa. Wanneer je in de avond over de strip loopt met al zijn discotheken, kroegen en barretjes krijg je spontaan zin om te feesten! Je vindt er tientallen kroegentochten, de populairste artiesten van het moment zijn er geboekt en overdag kun je relaxen op kilometers strand of losgaan tijdens bootfeesten en pool party's. Lloret de Mar heeft het allemaal!

WELKE BESTEMMINGEN HEB JE NOG MEER?

De meeste jongeren reisorganisaties die feestvakanties aanbieden in Europa hebben standaard Portugal, Griekenland en Spanje in hun pakket. Alle drie de landen zijn qua klimaat perfect. Heerlijke lange zonnige dagen en een uitgebreid aanbod aan horeca zorgt ervoor dat jongeren deze landen graag opzoeken.

In Portugal vindt je de bestemming Albufeira, waar je kan uitgaan in bekende clubs als club Heaven en club Vida. Daarnaast kent Albufeira ook nog een paar feestcafés. In Griekenland is het vooral Chersonissos op het eiland Kreta die bekend staat als populaire feestbestemming voor Nederlandse jongerenvakanties. Overdag relax je daar op Starbeach en in de avond loop je langs de boulevard waar je voornamelijk feestcafés vindt als Bio Bio en Hof van Holland. Een van de weinige clubs waar je daar kunt feesten met bekende artiesten is club Sensation. 

De populariteit van de jongeren bestemmingen wisselt regelmatig, maar al die jaren is Lloret de Mar de absolute nummer 1 geweest qua aantal Nederlandse jongeren die de feestbestemming bezochten. Dit is natuurlijk niet voor niks. In Lloret de Mar kun je jouw feestvakantie vieren in een luxe villa of een hotel aan de strip. Clubs zijn er oneindig en het strand is direct in het centrum en op loopafstand van alle hotels en appartementen. Ze zeggen niet voor niks dat je 3 jaar achter elkaar naar Lloret de Mar op vakantie kunt gaan en je dan nog steeds niet het hele uitgaansleven hebt gezien.

Er zijn ook jongeren bestemmingen die de afgelopen jaren minder populair zijn geworden. Zo wordt de strandbestemming Blanes sinds 2019 niet meer aangeboden door de jongeren organisaties Gogo en Gofun. Mallorca, met populaire clubs en feesten in El Arenal en Magaluf, heeft helaas tijdens de coronajaren 2020 en 2021 alle horeca gesloten gehouden en veel jongeren hebben in die jaren hun jongerenvakantie omgeboekt naar Lloret de Mar, Albufeira of Chersonissos. 

VERGELIJKING: LLORET DE MAR VERSUS ALBUFEIRA

Zowel Lloret de Mar als Albufeira zijn heerlijke bestemmingen voor je jongerenvakantie met je vrienden. Albufeira heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen, maar Lloret de Mar is nog steeds by far de grootste jongerenbestemming. Albufeira kent een tweetal populaire clubs (Heaven en Vida) waar Lloret de Mar oneindig veel grote clubs en feesten kent. 

Lloret de Mar is bereikbaar via de luchthavens Girona Airport en Barcelona el Prat en is slechts 2 uur vliegen. Er gaan ontzettend veel airlines (Transavia, Vueling, Ryanair etc.) richting de Costa Brava en het is vaak makkelijk om goedkoper vliegtickets te scoren via de diverse luchthavens in Nederland of net er buiten (Brussel of Düsseldorf). Voor Albufeira vlieg je naar de luchthaven Faro en daar doet je vlucht minimaal 3 uur over. 

In Lloret de Mar is het gehele centrum inclusief stranden, discotheken en kroegen allemaal op loopafstand. Je kan rollend de club uit om vervolgens binnen een aantal minuten in je hotel bed te liggen. Voor Albufeira geldt dat alles meer verspreid is en je vaak grotere afstanden moet afleggen tussen restaurants, clubs en stranden.

VERGELIJKING: LLORET DE MAR VERSUS CHERSONISSOS

Chersonisos is al een aantal jaren populair onder Nederlandse jongeren. Chersonissos en Lloret de Mar hebben dan ook veel overeenkomsten. Zo hebben beiden Nederlandse ondernemers die in de badplaats zijn gevestigd en typische Nederlandse restaurants hebben. Zo heb je in Chersonissos Friet van Piet en in Lloret de Mar vindt je Kootjes Eetcafé en Eetcafé de Molen. Overdag kun je in Lloret de Mar naar de Pool Party van Summer Rockz en heb je in Chersonissos het bekende Starbeach. 

Verschillen zijn er echter ook. Lloret de Mar is vaak de eerste zomerbestemming voor vriendengroepen die voor het eerst met elkaar op vakantie gaan. Het publiek is daar dan ook tussen de 16 en 20 jaar oud. In Chersonissos is de gemiddelde leeftijd tussen de 20 en 22 jaar. Zoals eerder genoemd is de vlucht richting Lloret de Mar slechts 2 uur vliegen en naar Chersonissos ben je 3,5 uur onderweg met het vliegtuig. Lloret de Mar is ook met de auto makkelijk bereikbaar en veel jongeren die een vakantievilla boeken kiezen er dan ook voor om met de auto af te reizen naar Spanje. 

Een tweede verschil is het aanbod aan grote discotheken. Op Kreta zul je waarschijnlijk je stapavonden combineren tussen feesten op Starbeach en artiesten in club Sensation. Daarom kiezen jongeren er dan ook maar voor om 1 jongerenvakantie in Chersonissos door te brengen.

Voor Lloret de Mar geldt dat je het uitgaansleven niet kan uitspelen tijdens 1 vakantie. De populairste feesten zoals de Millennium Party en Lloret Selected zijn voor meerdere herhalingen vatbaar, terwijl de vele grote clubs als Moef Gaga, disco Alcatraz, disco St Trop, Disco Tropics en Bumpers alle grote (inter)nationale artiesten laten optreden die het populairst zijn op dat moment. Overdag kun je tickets aanschaffen via Summer Rockz voor de populaire bootfeesten en de heetste Pool Party's van de Costa Brava. Nederlandse kroegen in Lloret de Mar zijn er ook in overvloed. Met Boozers, Cartoon en feest café The Box kun je elke avond tot laat de polonaise lopen en meters bier bestellen.

CONCLUSIE: LLORET DE MAR JONGERENBESTEMMING MET HET GROOTSTE AANBOD FEESTEN EN CLUBS

In de jongerenbestemmingen Lloret de Mar, Chersonissos en Albufeira kun je absoluut een geweldige tijd beleven. Vaak is de eerste jongerenvakantie naar het buitenland richting Lloret de Mar met zijn enorme aanbod aan discotheken, kroegen en feesten. Voor Lloret de Mar heb je minimaal 2 vakanties nodig om alles gezien te hebben. Albufeirs is een goed alternatief en naar Chersonissos ga je vaak als je Lloret de Mar hebt uitgespeeld en niet meer iedere avond helemaal tot het gaatje wilt gaan.

OVERZICHT LINKS IN DIT ARTIKEL
Reactie plaatsen